Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-andrologun

Medikamente per rritjen e numrit te spermatozoideve

Pershendetje doktor! Doja te dija cilat medikamente mund te jene me efektive e rritjen e spermatozoideve? Kemi perdorur profertil, oligobs, fertimax 2, por rezultatet jane pothuajse te pandryshueshme. Cfar me rekomandoni? Respekte

Dori Dori (7 vite më parë)

Dr. Evin Dani - androlog
Andrologu përgjigjet
Dr. Evin Dani

Pershendetje,

Sigurisht mjekimi i mashkullit infertil eshte i veshtire per arsye se shkaqet e infertilitetit tek meshkujt jane ne 40-50 % te ratseve me natyre te panjohure mghthse ekzaminimet dhe studimet e lengut spermatike, kane arritur qe te zvogelojne kete perqindje duke marre shpeshhere nje informacion te vlefshem per te bere nje mjekim rezultative. Pika kyce per te sudjuar nje leng spermatike eshte spermiograma ku ne vitin 2010 dolen kriteret e reja per te percarktuar me vertetesi gjendjen e nje materiali qe merret ne studim WHO 2010. Sigurisht veshtiresine e konstatojme dhe tek ajo qe mjekimet jane te gjate mbi 6-9 muaj. Per rastin konkert mqse ju keni perdorur nje sere preparatesh antioksidative, mgjthse nuk jan ne djeni te anlaizes suaj, duke mos e ditur dhe moshen e gruas tuaj mund te them se teknikat ndihmese te riprodhimit jane indikacion per ju.

/komuniteti