Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-andrologun

A ka sherim gjendja e bashkeshortit tim?

Pershendetje Doktor, kam degjuar shume fjale te mira per punen qe e beni ju pergezoj. Tentoj per nje shtatzeni me shume se nje vite, burri ka bere spermogramin i kane dal analizat shume keq. Te gjithe spermatozoidet te vdekura, te demtuara ne bisht dhe ne koke. Urologu ku kontrollohet burri gjindet jashte vendit, deshta te di nga ju a ka sherim kjo gjendje e burrit? Ju falenderoj per pegjigjen, qdo te mire!

(7 vite më parë)

Dr. Evin Dani - androlog
Andrologu përgjigjet
Dr. Evin Dani

Pershendetje, problemet e inferitiliteti kane shkaqe te shumta, shume te njohura dhe te panjohura. Sigurisht te shumtat i shohim tek analiza e spermiogrames kur nje nga dukurit me te dukshme eshte levizshmeria ( astenozospermi) dhe morfologjia( forma e spermatozoideve) teratozospermia. Keto vietet e fundit, shkenca e riprodhimit studjon direkt studimin e spermatozidit ne menyre qe te gjendet shkaku. Si studimim i ADN-se ku me e shpeshta eshte fragmentimi i ADN-se. Studimet imunologjike, porceset oksidative qe ndodhin ne spermatozoid (ROS), studimi i kromatines deri tek mitokondri. Ne shume raste keto studime kane cuar ne perfundimin e zgjidhjes se problemit. Per rastin tuaj desha te thoja mos e i humbni shpresat asnjehere, se nqse ju nuk arrini dot me mjekim me ilace te ndryshme mund te arrini shtatzanin me teknikat e ndryshme te riprodhimit. Nese doni mendimin me te hollesishem nga ana ime jeni te mirepritur.

/komuniteti