Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biokimistin-klinik

Rreth prolaktines

Pershendetje dok desha te pyes dje mora rezultatin e prolaktines dhe me kishte daalur 27 a do te thot se eshte e rritur sa per te me shkaktuar crregullim ciklit pasi qe tentoj per nje shatezeni dhe cfare barna duhet te perdor per te ulur ate?

Be Lina (10 vite më parë)

Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica - mjek - biolog
Biokimisti klinik përgjigjet
Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica

Pershendetje znj. Adelina,

Sa i perket prolaktines se rritur, duhet te behen edhe disa hormone te tjera: FSH, LH, dhe te tjera qe quhet status hormonal, ne dite te caktuara te ciklit menstrual, qe nenkupton ne diten e: 3, ose te 7, ose te 14, te ciklit menstrual, sepse vetem prolaktina e vetme nuk mund te percaktoje ovulacionin apo pjekjen e qelizes veze, per te konkluduar me pas mjeku juaj gjinekolog per planifikim te shtatezanise.

Per cdo scarim te metejeshem mund te vini ne laborator dhe konsultoheni me ne.

Gjithe te mirat.

Suksese.

/komuniteti