Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biokimistin-klinik

Rreth sedimentit urinar

Pershendetje doktorresh sot bera analizen e urines dhe me doli Sedimenti urinar:1-2 qeliza epiteliale, 2-3 leukocite, 15-20 kristale te calcium oxlalate dhe disa bakterie, Me tregoni se ne qfar gjendje jam,a mund ta demtoj gruan time me keto rezultate ne jemi duke u munduar te bejm femi ju faleminderit per pergjigjjet e juajaj

Lali Lali (10 vite më parë)

Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica - mjek - biolog
Biokimisti klinik përgjigjet
Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica

Pershendetje zoteri,

Se pari duhet te dijme a eshte dhene mostra e urines ne kondita te rregullta dhe kohen nga momenti i urinimit deri tek egzaminimi ne laborator?

Qe te japim mendim profesional,duhet qe urina e pare e mengjezit te ipet per t'u analizuar,pra(vrushkulli i pare i urines urinohet ne wc,pjesa tjeter pak ML hidhet ne goten sterile-te pa hapur me pare,mbyllet me kapakun e saj)dhe dergohet ne laborator,maximumi i kesaj periudhe kohore duhet te jete brenda nje ore mostra ne laborator.Pra ka shume rendesi dhenja e mostres brenda konditave qe ceka me larte,dhe vetem atehere kur mostra ipet ne kondita te tilla pas rezultatit mund te japim nje mendim profesional.Gjithsesi duke supozuar qe mostra edhe dhene ne konditat e cekura dhe analizimi eshte bere sakte iu pergjigjemi duke konkluduar qe nuk eshte dic serioze,nga qe prezenca e bakterieve eshte e paket,dhe prezenca e kristaleve gjithashtu.Ju duhet te perserisni analizen e urines,cdo here duke respektuar konditat e larte cekura,dhe nese planifikoni femije jane dhe nje varg analizash te tjera qe duhen bere ju dhe bashkeshortja juaj,se pari eliminohen semundjet infektive,te behen hormonet,pra duhet bashkeshortja te bej TORCH,status hormonal,etj,gjithashtu edhe ju te pakten nje pasqyre urine,hemogram,spermogram,dhe konsulte me mjekun gjinekolog,sepse pasqyra e urines si analize e vetme nuk mund te na flase per infeksione te ndryshme ne organizem,aq me teper ne nje qift qe planifikojne femije.Per cdo informacion me te detajuar mund te kontaktoni ne nr e telefonit te laboratorit,apo edhe te vini aty.

Jeni te mirepritur,gjithe te mirat,

Suksese.

/komuniteti