Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biokimistin-klinik

Ekzaminimi i urines

Pershendetje doktoresh, kom djegesime gjate urinimit, bera analizen dhe me doli ky rezultat: pamja e dobet e trubullte, ngjyra e verdhe, proteinat +-(gjurmë) dhe sedimenti:20-25 leokocite, disa qeliza epiteliale dhe disa bakterie. Ju lutem me tregoni se cfare te perdori? Te falenderoj shume.

Dona Dona (9 vite më parë)

Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica - mjek - biolog
Biokimisti klinik përgjigjet
Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica

Pershendetje znj. Dona,

Faleminderit per pyetjen tuaj, duke u bazuar ne rezultatin qe ju keni cekur eshte evidente prania e infeksionit urinar, por ne nuk mund te iu referojme terapi, ate e referon mjeku klinicist, ne mund te iu referojme te behet urinokultura me antibiograme (UK-AB), ne menyre qe te saktesohet lloji i bakteries dhe te shkohet me antibiotikun perkates.

Gjithe te mirat, suksese.

/komuniteti