Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biokimistin-klinik

Analizat e djalit

Djalit tim ia kam bere analizat dhe gjithcka i ka dal ne rregull pervecse ketonet pozitive vetem kaq dmth pa plus dhe ne urine mjaft jarge? cafre dmth kjo, a mund te ma shpjegosg pak te lutem ju faleminderit shume

Vesa D (10 vite më parë)

Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica - mjek - biolog
Biokimisti klinik përgjigjet
Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica

Pershendetje znj. Violeta,

Falemnderit per pyetjen tuaj, se pari trupat ketonik mund te sekretohen normalisht ne urine nese organizmi i njeriut ka nje uri te zgjatur (pra nese ka qendruar gjate pa ushqim), por gjithsesi eshte mire te perseritet analiza e urines dhe ajo te mirret urina e pare e mengjesit duke hedhur vrushkullin e pare te urines ne wc dhe pjesen e dyte te vihet ne gote sterile urinare e brenda 1 ore te dergohet ne laborator.

Sa i perket gjurmeve te tjera qe i pershkruani si jarge! Nuk e dije cfare quani jarge? Sepse ne prezence te materieve te tjera ngjyra e urines mund te nderroje!apo perseri eshte mire te perseritet analiza per te pasur nje rezultat te sakte, por gjithsesi brenda konditave te larte cekura.

Gjithe te mirat, suksese.

/komuniteti