Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Sa jane gjasat per shtatzeni?

Pr doktor desha te pyes tentoj per nje shtatzani te dyte qe me shume se nje vit por pa sukses. Te gjitha kontrollat qe une i bej te gjinekologu me dalin mire. Burri e ka kryer nje analize te spermes dhe i ka dale 20 % qe i ka te gjalla... cka mendoni a mjafton per me mbet shtatzene apo duhet ta kete perqindjen me te larte? Flm.

Edita Kas (11 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje Edita,

Une do ju kerkoj te me nisni me te detajuar rezultatet e analizave te spermiogrames se partnerit tuaj. 20% te gjalle eshte nje % shume e ulet. Ne fakt nuk eshte vetem perqindja e qelizave te gjalla te spermes ajo qe tregon nese mund te arrihet nje shtatezani natyrale apo jo. Me duhet te di pervec kesaj, morfologjia dhe levizshmeria si kane dale. Keni bere nje test te vitalitetit?

Te lutem me nis keto informacione dhe une do ju kontaktoj sa me shpejt te mundem.

Rigersi

/komuniteti