Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza torch

A ka mundesi me ma spjegu analizen torch dhe kur del iga pozitive? Cka dmth kjo efekti, pasojat? Faleminderit.

Adelina Alshiqi (10 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje Adelina, 

TORCH eshte nje numer analizash te cilat i kerkohen nje nene te kryeje gjata shtatezanise. Gjate shtatezanise jane disa infeksioni te tipit virusale, bakteriale apo ne raste te rralla parasitesh te cilet transmetohen nga nena tek foshnja, gjate shtatezanise ose gjate momentit te lindjes. TORCH permbledh infeksione si TOXOPLAZMOZEN, RUBELEN, CITOMEGALOVIRUS, VIRUSIN HERPES SIMPLEX, HEPATITET, HIV, SIFILISIN etj etj.

Persa i perket IgA-ve nuk e di nese eshte rezultat i larte i ndonjeres prej agjenteve te mesiperme por gjithsesi te lutem me sakteso analizen perkatese me IgA pozitive per te te dhene nje pergjigje me te sakte.

Faleminderit.

Rigersi

Adelina Alshiqi (10 vite më parë)
Toksoplazma :igg 62 , igm negativ edhe iga pozitiv , jam shtatzene ne javen e 12. Faleminderit

/komuniteti