Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza e spermogramit

Pershendetje desha te ju tregoj rezultatet dhe te me jepni nje mendim ne lidhje me kete rezultat sepse jam shume e brengosur. Abstenimi 3, konsistenca e lengshme; volumi 3.4 ml ; koha e likvimit 35' minuta ; ngjyra e bardhe gri ; PH 7.4 ; nr. i spermatozoideve ne ml 0.6 ; nr. i pergjithshem i spermatozoideve 2.04 ; reaksioni i aglutinimit neg- ; testi i ozines / % ; levizshmeria 5%, progresive 2% ; jo progresive 3% , te palevishem 95% ; leukecite 3-4, baktere disa: qeliza epiteliale 0, eritrocite 0 ; spermocitogrami forma anormale 100% . Ky eshte rezultati nese ka mundesi te me tregoni a ka shprese per sherim apo te provojme me inseminim apo ivf

Nela 1 (10 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Sic e kuptoni edhe vete nga rezultatet tuaja dhe krahasuar me parametrat reference bashkangjitur me fleten e rezultateve (nese tregohet), nivelet e gjendjes se spermes jane teper te ulet. Nuk arrij dot te argumentoj vetem me kete informacion se cila eshte arsyeja e ketij rezultati jo te mire keshtuqe e kam te pamundur tju sugjeroj apo tju konstatoj nese ka nje kurim te mundshem. Gjeja e pare qe duhet te beni eshte nje konsulte me nje mjek androlog. Konkluzioni i tij do te vendose per ju se cfare rruge duhet te ndiqni ne vazhdimesi. Momentalisht e vetmja mundesi eshte IVF. Gjithsesi mbetet per tu diskutuar me ne detaje kjo ceshtje.

Per cdo gje tjeter mos hezitoni te me kontaktoni.

Me respekt

Rigersi

/komuniteti