Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Spermogrami a eshte ne rregull per nje shtatezani te mundshme?

Pershendetje Desha te ju tregoj rezutaltatet dhe te me japeni nje mendim ne lidhje me kete rezultat a ka nevoj per tu trajtura apo jo abstenimi 4, konsistenca e lengshme, volumi 6.1 ml, koha e likvimit 35" minuta, ngjyra e bardhe gri, PH 7.5, nr. i spermatozoitve ne ml 37.6, nr. i pergjithshem i spermatozoitve 229.3, reaksioni i aglutinimit neg-, testi i ozines / %, levizshmeria 53, shpejte progresive 30 ngadal progresive 13 lokal te levishem 10 te palevishem 47 leukecite 4-5, baktare te rralla qeliza epiteliale 1-2, eritrocite spermogrami forma normale 30, forma anormale 70. Ky eshte rezultati doja te dija a ka nevoj per tu trajtuar ne baze te ketyne rezultateve me qense une deshiroja te mbe shtatezen tash dy vite, por njekohesisht une kam problem me cista endometrioz ku i kam dy njeri madhesis 28mm tjetri 17mm. Ku gjinekologu im nuk i ka jap kurgjo burrit tim si terapi ndersa une kam perdorur terapi por pa sukese dhe gjinekologu problem kryesor thote se ke cistat ne vezore.

Alea Morina (10 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje Alea,

Sic ju kam theksuar edhe ne emailin paraprak, analizat e spermogrames duken shume normal dhe ne nivele te larte. Kistet normalisht qe cojne qofte ne crregullim te ciklit menstrual dhe llogjikisht ne veshtiresi te nje shtatezanie te mundshme.

Gjithsesi kjo mbetet per tu gjykuar me teper nga ana e gjenekologut.

Dite te mbare.

/komuniteti