Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza e spermogramit

Analiza e spermogramit Pershendetje, kemi disa vite qe tentojme per shtatzani desha te pyes lidhur me analizen e spermogramit a jane vlera normale keto: konsistenca - lehte viskoze volumi - 5.0 koha elikvimit - 25 ngjyra - e bardhe gri nr i spermatoziodeve ne ml 48.0 nr i pergjithshem i spermatozoideve 240.0 levizshmeria 37% progresive 26% jo progresive 11% te palevizshme 63% leukocite 6-7 baktere disa eritrocite 1-2 spermocitogrami ~ format normale 20% anormale 80% ju faleminderit Rina zogu (1 ditë më parë) Dr. Rigers balla - mjek - biolog biologu përgjigjet Dr. Rigers balla E dashur rina, Rezultatet e spermogrames suaj tregojne nje numer te konsiderueshem sperme. E vetmja gje e cila mund te duket sqetesuese dhe per tu pare me ne detaje eshte vitaliteti i tyre. Shikoj qe mbi 50% e spermatozoideve eshte e palevizshme. Kjo mund te thellohet me nje test te vitalitetit per te kuptuar nese qelizat jane te vdekura( sikurse ne shumicen e rasteve) ose te gjalle por te palevizshem sindrome kjo e shkaktuar nga disa faktore sic jane: nje eshte i pasoje e nje difekti gjenetik te trasheguar e njohur si sindroma kartegener. Dy vjen si pasoje e nje infeksioni kronik te frymemarrjes dhe nje patologji tjeter shume e ralle njihet me emrin situs inversus. Faleminderit Rigersi I nderuar se pari ju falemnderoj per pergjigjjen dhe per keshillat, desha parp te ju pyes edhe diqka ku mundet bashkeshorti i im ti beje keto analiza dhe te cili specilaist duhet te shkojme per tu konsultuar lidhur me keto analiza. Ju faleminderit

Era Era (11 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Me thuaj ku jetoni ne Shqiperi apo ne Kosove. Nese banoni ne Shqiperi mund te konsultohemi bashke.

Me respekt

Rigersi

Era Era (11 vite më parë)
Faleminderit per pergjigjjen une banoj ne Kosovë, nuk e di nese tek ne kemi ndonje specialist per kto probleme, gjithsesi faleminderit

/komuniteti