Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Spermogrami

Pershendetje doktor deshta tju pys se me kët analizat të burri a ndikon që skam mbet shtatzan. Konsistenca e lëngshme Volumi 0.8ml Koha e likvimit 35 minuta Ngjyra e bardh gri Ph 7.5 Numri i sprematozoideve në ml 113.0 x10.6/m Numri i pergjithshm i sprematozoideve 90.4 x10 6 Reaksioni i aglutinimit negativ Të levizshme 55% Progressive (a)38% Jo progresive (b) 17% Te pa levizshme (c) 45% Leukocide 8-10 Baktere disa Qeliza epiteliale 1-2 Format normale 30% Format anormale 70% Doktor deshta me ju pyt se a ësht kjo normale dhe a munde me mbetem shtatzane me kët rezulltat. Ju faleminderit per punen e palodhshme

(11 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Rezultatet e analizave duken normale. Ka nje sasi te ulur te materialit te marre por nuk duket problematik nga rezultatet e marra. Mund te kete ardhur ose si pasoje e nje stresi te mundshem te partnerit nr momentin e dhurimit ose si pasoje e humbjes se materialit gjate marrjes dhe tjetra eshte mosfunksionim i gjendrave ndihmese qe prodhojne lende ushqyese per qelizen e spermatozoidit.

Ne te njejten kohe ju besoj se keni bere kontrolle edhe per vete. Si kane dale analizat per veten tuaj? Cfare ju ka thene gjenekologu?

Cfare moshe keni?

Sa kohe keni qe tentoni per shtatzani?

Nese doni te thelloheni ne drejtimin e studimit mbi spermatozoidin duhet te siguroheni qe juve vete nuk keni probleme pastaj mund te shikojme me ne detaje se cili mund te jete problemi i mundshem.

Mos neglizhoni prezencen e infeksionit qe mesa shikoj eshte prezent.

Per cdo gje mos hezitoni te me kontaktoni.

Ju pershendes

Rigersi

/komuniteti