Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Spermogrami

Pershendetje dr. Rigersi. Doktor, para ca javeve ju kam dergu analizen e spermogramit te burrit dhe me keni kthy pergjigje, gje qe ju falemnderoj shume. Te ju perkujtoj qe vlerat kane qene shume te ulta, mirepo per 2 muaj burri eshte mjeku me disa barna edhe ka bere prap analizen e spermogramit. Do t mundohem t ju jap rezultatin se bashku me nje krahasim te spermogramit te kaluar: nr i spermatozoideve ne ml: 0.6 (i kaluari)...1.3 (i tanishmi) nr i pergjithshem i spermatozoideve: 2.04 (i kaluari)...3.25 (i tanishmi) te levizshem : 5 % (i kaluari)...9% (i tanishmi) progresive: 2 % ....4% jo progresive: 3%....5% te palevizshme: 95% (kaluar)...91% (tanishmi) Spermocitogrami: format normale : 0% (i kaluari)...2% (i tashmi) Ju lutem doktor te me tregoni nese vazhdon me mjekim a ka shprese qe te kete rezultat? Gjithashtu ekzaminimi fizikal dhe me UT i ka rezultu: : Dg. Oligoasthenozoospermia: Varicocele sin.gradus dhe Spematocele sin. Th: Operative. Me falni per kohen qe ju mora. Ju falenderoj gjithsesi !

Nela 1 (10 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje

Shikoj qe dicka eshte permiresuar persa i perket parametrave. Akoma mbeten parametra te ulet.

Me cfare po mjekohet bashkeshorti? Sa kohe ka qe merr mjekim?

Operacion per varicocele ka kryer bashkeshorti?

Me kujtoni pak edhe moshen tuaj ju lutem.

Me njofto per informacionin e kerkuar dhe kontaktojme serish.

Ju pershendes.

/komuniteti