Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Spermogrami

Keshtu jan vlerat ngjyra bardh gri,ph 7.6,nr i spermatozoideve ne ml 57.1,nr i pergjithshem i spermadozoideve 194.1,te levizshme40%,progresive 25,joprogresive 15,te palevizshme 60,format normale 20%format anormale 80%.Tlutna tregom a jon ne rregulle. Harova te tregoj qe une para nje viti e gjysme kam mbet shtatzane por kam pas abort ne javen e 8, te lutem ndihmom.

Egzona Krasniqi (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Me keni kontaktuar edhe me pare per interpretim te analizes se spermogrames se bashkeshortit tuaj dhe ju kam nisur nje pergjigje. Duket se ka qene i njejti rezultat qe me keni derguar edhe sot.

Analiza rezulton mjaft normale dhe brenda cdo parametrit normal. Perjashtim ben vetem numri i larte i qelizave te palevizshme. Mund te jete pasoje e ndonje infeksioni, mund te kete shkak perdorimin e duhanit, alkolit etj por mund te vije edhe si pasoje e ndonje problemi tjeter me pak te evidentueshem me nje analize te vetme.

Me duhet te di rreth shendetit te pergjithshem te bashkeshortit. Ka ndonje shqetesim etj etj. Megjithate bashkeshorti juaj nuk mund te konsiderohet infertil me keto parametra. Nese keni veshtiresi me arritjen e nje shtatezanie me kontaktoni serish per tu shtjelluar me tej.

Me respekt

Rigersi

/komuniteti