Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza e spermiogramit

Psh per jam e martuar qe 2 vite e tre muaj nga ajo kohe tentoj per me pas ni femije po kot deri me tash burri im ka ba anlaizen e spermes po thuja se para dy muajve dhe rezultati esht ky konsistenca-viskoze volumi-3.9ml vlera referente >2.7 koha e likvimit 35min v.R deri 60min ngjyra-bardh gri ph-7.6 v.R 7.2-7.8 nr i sper..Ne ml 41.2 x10te gjashtat v,r 20-250 nr i pergjithshem i sper..160.6 x10tegjashtat v,r >40 reaksioni i aglutinimit-neg v,r negativ(-) testi i eozines-% v,r <30 te levizshme 38% v,r >50 shpejt progresive(a) 10% v,r >30 ngadal progresive(b) 16% lokale te levizshme (c) 12% te pa levizshme(d) 60% leukocite-mjaft baktere-mjaft qeliza epiteliale 1-2 eritrocite- si dhe spermocitogrami format normale 8% v,r >30 format anormale 92% poashtu edhe lh,u/l 7.0 fsh,u/l 1.86 prolaktina,ng/ml 6.26 testeroni,nmol/l 4.0 pra dr ky asht rezultati shpresoi ta kuptoni edhe mos te harroi se burri pas marrjes se rezultatit ka perdot orthomol fertil plus me rekomandimin e mjekut pra do te isha shum falenderuse nese me ktheni pergjigjien dhe me falni se e zgjata pak si shum po jam ne merak flmmm ky shkrimi v,r vlerat referente jan po shkurt e kam shenu okj flm shummm

Selvije Neziri (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Vlerat e parametrave te numrit dhe perqendrimit te spermatozoideve jane mese normale. Persa i perket levizshmerise mund te them qe te palevizshmit jane te ulet kshq besoj te levizshmet duket te jene brenda normave. Rezultatet e testit te eosines nuk i kuptoj qarte por duke qene se te palevizshem jane shume pak, nuk me jep ndonje indikacion klinik. Ndersa persa i perket rezultateve te profilit hormonal jane brenda normave sic edhe priten nga rezultatet e analizave te spermogrames.

Sipas vlerave te marra nga analiza e spermogrames bashkeshorti juaj nuk tregon te kete probleme infertiliteti bazuar ne manualin e shoqates se shendetit ne bote ose OBSH ne shqip dhe World Health Organization (WHO) ne anglisht. Keto mund ti kontrolloni edhe ne internet.

Per kete arsye nese jeni keni mbi 1 vit qe jeni duke tentuar per nje shtatezani, duhet te vazhdoni kontrollet edhe me gjenekologun perndryshe vazhdoni tentativat rregullisht ne kohen e duhur. Nese bashkeshorti pastaj ka ndonje problem tjeter arsyeja e te ciles ka qene edhe kryerja e spermogrames, atehere me shkruani serish per keshillim.

Me respekt

Rigersi

Enxhi (6 vite më parë)
Pershndetje Doktor. Prej nje viti tentojme per shtatzani por pa rezultat . Kemi kryer analiza si un dhe bashkeshorti dhe analiza e spermogrames doli me levizshmeri te ulet 5 dhe te palevizshme 71 po merr mjekim por aji cfare me beri pershtypje ishte morfologjia e spermes ne forme dhe pershkrimi ishte per te gjitha “jo normal” ju lutem me thoni ndikon kjo ne vitalitet ?
Selvije Neziri (9 vite më parë)
Faliminderit shummm nga ju per pergjigje do kem parasysh

/komuniteti