Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza e spermogramit

Prsh dr. kemi 4 vjet martese dhe nuk kemi femij desha tju pyes me kete rezultat te spermogramit a mund te mbes shtatzane ne menyre naturale apo duhet te drejtohemi per invitro. rezultati eshte ky; volumi 4.0 ph7.8 levizja e spermatozoideve te shpejta 15% te ngadalte 15% jo progresive 15% te palevizshem 55% koncentrimi7.0 nr. i prgjithshem i sper.ne ejakulim 28.0 te gjalla 68%prq.morfologjia e spr. te rregullt 36% me ndryshim nga koka 36% me ndryshim nga qafa 12% me ndryshim nga bishti 16% leukocite te rralla, qeliza rrumbullake te tjera te rralla burri beri dhe spermokulturen dhi doli bakterja proteus mirabilis ka marre antibiotik pres prgj. tuaj ju flm

Vera Prela (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Po e nis direkt me instruksionet e duhura pa ju vene nen presion dhe nen ndjenjen e te pasurit nje problem.

Une ju sygjeroj qe te kryeni nje analize te spermogrames ne nje laborator qe njeh mire kete fushe. Arsyeja perse jua sygjeroj kete eshte: 1 sepse pergjigja e ketij laboratori nuk me duket llogjikisht normale dhe e dyta sepse per te percaktuar nje problem te ketij tipi duhet te sigurohemi qe te marrim te njejten pergjigje me dy spermograma te ndryshme me nje hapesire kohore prej 1 muaji ndermjet tyre.

Nese nuk eshte vepruar keshtu une nuk dua te komentoj mbi kete analize. Pra pasi te keni kryer nje spermograme tjeter me kontaktoni serish per te para nese ka diference midis tyre apo jo.

Sigurohuni qe analiza te behet ashtu sic kerkojne instruksionet perkates se saj. Te merret ne laborator dhe te analizohet brenda 1 ore pas marrjes, kohe gjate te ciles duhet te ruhet te temperature 37.

Pres te me kontaktoni serish mbasi te keni 1 pergjigje mbi kete.

Dite te mbare.

Rigers Balla

/komuniteti