Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Rreth spermogrames a eshte normale per nje shtatzani?

Volumi- 3ml ,, koha e lengezimit 20 minuta,,viskoziteti-normal,,ngjyra- everdh,,abstinenca seksuale- 2-5dite,, perqendrimi i spermatozoideve- 98milion/ml,, levizshmeria e spermatozoideve a+b+c -72%,, A+ levizshmeri progresive- 0% B+ levizshmeri e ngadalt progresive- 48% C+ jo progresive- 34% D+ palevizshmeri 18% Leukocite 5milion/ml Mbeturina- ka debris Aglutinim 1+ Morfologjia e spermes Gjysem amorf-8 I rrumbullaket-1 Pirifor-8 Me maj-3 Koke e madhe-6 Koke e vogel-4 Koke e gjate-7 Me dy koka-0 Shume i cregullt-7 Anomali nuklear-2 Anomali akrozomi-12 Anomali e qafes-10 Fryrje citoplazmike-11 Anomali te bishtit-14 Koke pa bisht-2

(6 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Analizat e bashkeshortit shprehin parametra teper te mire. Me keto parametra bashkeshorti konsiderohet fertil dhe i afte per te konceptuar nje shtatezani.

Me respekt

/komuniteti