Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Spermogrami i perseritur

Siq me rekomandove dr.Rigers e perseritem analizan e spermogramit pas ni muaji dhe rezultati eaht ky: abstenimi -4 dite vlera referente 2-7. Konsistenca e lengshme . Volumi 3,8 ml vlera referente >1,5. Koha e likvimit 30 minuta . Ngjyra e bardhe gri. Ph 7,4 . Nr i spermatozoideve ne ml 75.0 ml vlera referente > 15. Nr i pergjithshem i spermatozoideve 285.0 vlera referente > 39. Reaksioni i glutinimit negative . Te levizshem 45% . Progresive 35%. Jo progresive 10%. Te pa levizshem 55%. Leukocite 3-4. Baktere disa. Spermocitogrami: format normale 30%. Vlera referente > 4. Format anormale 70. Shpresoj se do me mirkuptoni e do te me ktheni pergjigjje ju falenderoj dr.Shum. Ju uroj dite te mbare.

Shahadije Gashi (6 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Mirembrema,

Parametrat sic e kemi folur edhe be emailet paraprak duken ne norme. Tashme kemi konfirmuar edhe nivelet e spermatozoideve te palevizshem gje te cilen une e kam permendur ne emailet e kaluar. Per mua nuk keni asnje lloj problemi. Nuk po kujtoj saktesisht cila ka qene origjina dhe arsyeja juaj mbi kryerjen e spermogrames. Kujtoj qe keni permendur dicka mbi preparatet e nxitjes se rritjes se qelizave seksuale mashkullore dhe permiresimit te parametrave te spermogrames. Absolutisht qe jane thjesht suplemente dhe aspak te demshme per shendetin. Thjesht dua te them qe bashkeshorti ka parametra brenda cdo norme te mundshme.

Nese keni ndonje paqartesi tjeter me shkruani serish.

Rigersi

Shahadije Gashi (6 vite më parë)
Ju falenderoj ne pergjigjjen e juaj dr.Rigers ju ne analizen e kryer te spermogramit para kesaj theksuat se dyshoni ne nje lloj infeksioni dhe me rekomanduat qe ta perserisim analizen e spermogramit pas ni muaji dhe e kemi ket rezultat qe ta kam shenuar ty. Te falenderoj ne mirëkuptimin tend dhe pergjigjjen e juaj. Flm.klm.

/komuniteti