Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Rreth preparateve te palestres dhe ndikimit te tyre

doktor pershendetje kisha nje pyetje burri im merret me palester dhe perdor ca pije whey proteinc bca L-karnitin pluhur qe perdoren per palester dhe ddoja te dija a jane te demshme per organizmin e trupit dhe a ndikojn negativisht ... burri me perpara ka ber spermogramin dhe progresive te shpejta i dolen 0 dhe leukocidet i dolen 5 milion dhe referenca ishte 1 miljon .. kurse te tjerat i dolen te gjtiha ne norme ... me jepni nje prgj sa me shpejt ju lutem

(9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Sic kemi konstatuar edhe paraprakisht, analizat e bashkeshortit jane brenda normave si parametra, ndonese levizshmeria progresive 0, nuk eshte ndonje parameter domethenes infertiliteti. Ne anen tjeter persa i perket leukociteve realisht eshte mbi norme. Cfare do te thote rritje e leukociteve. Rritja e leukociteve ka shkaqe te mundshme te ndryshme. Nder shkaqet kryesore permendim infeksionet. Mund te kryhet nje analizim i infeksioneve kryesore te mudshme por e mira eshte nese do te kryhen analiza, per te mos ti bere ato kot, klinicisti te kryeje nje konstatim mbi te dhenat klinike per tu orientuar me saktesisht. Nese kjo nuk konstatohet nga kliniku, mund te mos jete asgje e rendesisht dhe do te kaloje ne nje moment te dy te riperseritjes se spermogrames. Nderkohe qe kemi te bejme me nje vlere prej 5 mil/ml leukocite, kjo vlere ne momentin e spermogrames mund te kete ndikim ne levizshmerine dhe vitalitetin e spermatozoideve. Pra nese do ulen vlerat e perqendrimit te leukociteve mund te kemi nje permiresim te parametrave te spermatozoideve.

Per tu kthyer tek gjykimi i preparateve ushqyes per palester sikurse edhe titulli, informacioni qe kam mbi to eshte se ato jane kryesisht proteina. Gonadotropinet jane ato te cilat kane impakt negativ mbi sistemin riprodhues. Proteinat jane thjesht lende ushqyese per muskujt.

Eshte per tu vene ne dukje qe tejzgjatja kohore dhe sforcimi ne stervitje ka gjithashtu impakt negativ ne gametogeneze ose ndryshe ulje te numrit te spermatozoideve ne ejakulat.

Me respekt

Rigersi

Max (8 vite më parë)
Pershendetje Doktor, kur thuhet tejzatje kohore ne perdorimin e proteinave, sa eshte kjo kohe qe llogaritet si e tejzgjatur sipas mjekesise dhe ne kete tejzgjatje cilat jane ekfetet negative te cilat mund te shkaktohen.... Ju faleminderit per kohen...

/komuniteti