Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza e spermogramit

Pershendetje doktore, desha te di buri ime e ka bere spermogramin te gjitha jan dal ne vlera normale , por levizmeshira 29% ku vlera refrente eshte 32% dhe progresive eka 15 , a mundem te mbetem shtatzene me levezshmerin e ulet?

Dona 2019 (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Vlerat normale absolutisht jane domethenese por jo detyrimisht. Literature si dhe praktika te dyja kane raste perjashtuese nga vlerat e references qe do te thote jo detyrimisht duhet te jene brenda normave vlerat per te arritur shtatezani sikurse ka perjashtime edhe te rasteve me vlera teper normale por qe shtatezania mund te mos arrihet.

Levizshmeria e ulet mund te jete si pasoje e shkaqeve te ndryshme. Nder to mund te permendim kohen brenda te ciles duhet te kryhet analiza e spermogrames, infeksione prezente apo edhe keqformime te struktures se bishtit te spermatozoidid.

Rigersi

/komuniteti