Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Rezultatet e spermes

Pershendetje dr, Te lutem shume a mund te me tregosh vlerat e meposhtme a jane ne rregull apo jo: Volume (motile) 22 % Alive 55 % Shaking 8 Non motile 48 Dead 45 Motilit grade 3 Morphology: Normal 4 % Abnormal 96 Abnormal head 44 Abnormal neck 28 Abnormal tail 22 Cytoplasmic droplet 2 Faleminderit

Arta A (8 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Te lutem me bej attach nje foto te analizes se spermogrames ne kete email (rballa.edu.al@gmail.com) sepse te dhenat e spermogrames nuk jane pershkruar sic duhet nga ana juaj dhe nuk jane shume te qarta per mua. Me pas ju kthej pergjigje sa me shpejt te mundem.

Faleminderit,

Rigersi

Rigers (8 vite më parë)
Pershendetje lori, Ne gjykimin tim bazuar ne keto parametra bashkeshorti juaj nuk ka absolutisht probleme. Levizshmeria si limit fundor ka 35% te levizshem ne total. Sperma kalon neper disa etapa aktivizuese ne momentin e futjen ne vagine dhe uterus. In vitro as qe diskutohet fare nese arsyeja e vetme eshte spermograma. Nese kemi te bejme me shkaqe te tjera atehere kete nuk mund ta them dot. Me respekt Rigersi
Lori B (8 vite më parë)
Pershendetje doktor!Ju falenderoj per pergjigjen dhe interesimin.Sipas mjekut gjinekolog dhe sipas referencave te spermogrames parametrat e tjere jane ne rregull.Psh vellimi 4,5 ml, perqendrimi 63.000.000/ml, morfologjia fiziologjike 7%, levizshmeria progresive eshte e ulet 11%, levizshmeria mesatare 33%, levizshmeria ne vend 21% dhe te palevizshme 35%.
Lori B (8 vite më parë)
Pershendetje doktor!Ju falenderoj per pergjigjen dhe interesimin.Parametrat e tjera sipas mjekut gjinekolog dhe sipas referimeve te spermogrames jane ne rregull.Psh volumi 4.5ml, perqendrimi 63,000,000/ml, morfologjia fiziologjike 7%, levizshmeria progresive eshte e ulet 11%, levizshmeria e pergjithshme 33%, te levizshme ne vend 21% dhe te palevizshme 35%
Rigers (8 vite më parë)
Pershendetje lori b. Te lutem me dergo detaje te tjera te analizes si psh: volumin, perqendrimin dhe cdo detaj tjeter. Keto 2 te lart permendurat jane me te rendesishmet persa i perket gjykimit mbi rrugen e trajtimit qe do te duhet te ndiqni. Rigersi
Lori B (8 vite më parë)
Pershendetje.Une dhe bashkeshorti im kemi rreth dy vjet qe perpiqemi te kemi femije por pa rezultat.Me kerkese te mjekut gjinekolog bera disa analiza dhe kontrrolle te cilat dolen mire.Me pas bashkeshorti im beri spermogramen dhe mjeku na tha se levizshmeria e spermatozoideve ishte e ulet.(levizshmeria drejt vezes 11% dhe levizshmeria e pergjithshme 33% spermogramen e beme ne Greqi dhe po mundohem ti pershtas termat)Gjinekologu na tha se me kete rezultat nuk arrihet shtatezania ne menyre natyrale por vetem me in-vitro) Ju lutem mund te me thoni nese ka trajtime per te permiresuar levizshmerine e spermatozoideve apo nuk kemi rruge tjeter vec asaj qe na ka keshilluar mjeku gjinekolog.

/komuniteti