Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Variokosela

Pershendetje doktore desh te di diqka mbi Variokoselen sepse burit tim i ka thene mjeku qe te beje me kanalet e lidhura por jo te bllokuara vetem te lidhura dhe se duhet intervenim, dhe se quhet variokosela.eshte duke perdor Proxeed plus qe 4 muj ka permisime te medha ne analizat e spermes qe i ka bere se fundi her por levizhmerin e ka 29% . pytje ime eshte a mund te ndodh shtatzania pa intervenim kirurgjik? dmth a muj te mbes shtatzane une pa intervenu ne menyre kirurgjike?

Dona 2019 (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Sic jua kam shtjelluar hollesisht edhe ne emailin e kaluar, ne gjithmone bazohemi ne shifra reference te organizates boterore te shendetit. Ndonese gjithmone bazohemi mbi to, ne asnjehere nuk mund te themi dhe te caktojme se cili mund te arrije 1 shtatezani dhe cili cift nuk mund te arrije. Kjo verifikohet me ane te tentativave per shtatezani te rregullta pergjate 2 viteve apo 1 viti bazuar ne moshen e bashkeshortes te ciftit. Kjo eshte e vetmja vertetesi dhe siguri per te thene ne mund te arrini shtatezani pa nevojen apo me realizimin e interventit per varikocele.

Kryesisht ne, bazuar ne ekografine e testeve dhe analizen e spermogrames, gjykojme nese interventi eshte i domosdoshem apo jo. Qe do te thote a ka shkatuar varikocela 1 gjendje teper te renduar te spermogrames apo eshte nder ato raste ku varikocela eshte prezente por pa interference ne parametrat e spermes.

Me respekt

Rigersi

/komuniteti