Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Raporti i spermogramit

Pershendetje doktor ne pamundesi tua dergoj materialin ne email po mundohem ta pershkruaj ketu besoj qe mund ta kuptoni> raporti laboratorik i spermogramit: Koagulimi: negativ Ngjyra : e bardhe Ph-(reaksioni): 8,8 (v.R 5-9) Volumi i spermes: 2,3 ml Nr. Total i spermatozoideve: 0 mil.----0 mije. Spermatozoide te levizshem progresiv 0%. Spermatozoide dobet te levizshem dhe ne vend: 0%. Spermatozoide te palevizshem (vdekur): 0%. Formalt normale: 0%. Format patologjike: 0%. Leukocite: 4-6. Eritrocite: 0mg. Qeliza: 0mg. Jarge: 0mg. Sekrecion: 0 mg. Preparati direkt mikroskopik: 8-10 qeliza spermatike, (spermatozoid) te vdekur, me patologji te theksuar ne koke dhe bisht. Spermatozoid te gjalle nuk jane prezent.

(9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Analiza e spermogrames eshte paksa e paqarte ne gjykimin tim ndonese vetem ne fund deri diku qartesohet. Ne momentin qe themi perqendrimi eshte 0mil/ml apo 0 mije/ml do te thote qe nuk kemi asnje qelize. Nderkohe ne fund thihet se ka qeliza (spermatocite) te cilat jame nje stad me i hershem i spermatogenezes dhe prodhimit te spermatozoideve, thuhet qe ka por me difekte te medha morfologjike ne koke dhe bisht. 
Keshilla ime eshte: te qartesohet rezultati. 
1-Kemi te bejme me nje azospermi apo terazospermi apo oligospermi te thelluar.
2: 1 vizite klinike te bashkeshortit, per kontroll te testeve dhe eko te tyre. 
3- e fundit dhe nese shihet e arsyeshme mbas keshillimeve te para, bilanc hormonal te FSH, LH, testosteron dhe prolactin. 

Kjo skeme do te na udhezoje cdrejtim trajtimi do te duhet te ndjeke bashkeshorti.

Me respekt

Rigersi

/komuniteti