Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Analiza spermograme

Kam bere nje analize spermograme apparence normale,coagulation prezente,consistency normale,Ph 7.7,ejaculate volume 4 ml.sperm count/ml 44.6 millions.total spermcount/ml 178.4 million.round cells/ml 1.6 white bllod cells/ml 1.2.sperm morfologji normal 4%.levizshmeria rapid progressive motility 17% ,non-progressive motility 49 % ,immobility 34%.ju lutem mund te me sqaroni se a mund te ndodh shtatezania sepse ky esht i vetmi prblem tek burri .faleminderit.

Glaus Koj (7 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Me perjashtim te perqindjes se larte te qelizave me levizje jo- progresive rezultatet e tjera duken brenda normave.

Per te thene nese do te ndodhe apo jo shatezania eshte e veshtire. Kjo per arsye se edhe me parametra normale ka raste qe nuk arrihet 1 shtatezani sikurse ka raste edhe te atilla qe ndonese parametrat jane te dobet shtatezania mund te arrihet pa problem. Ne kete menyre, indikacioni me i mire eshte koha qe keni qe tentoni si dhe perllogaritja e pergjithshme e fertilitetit mashkullor +femeror. Njekohesisht nese indikacioni i vetem eshte ai mashkullor, mund te riperseritet analiza pas 6 javesh ku do ishte mire te nenvizohej edhe aglutinimi. Nese analiza del serish e njejte atehere te fillojme te shikojme per shkaqet e ketij problemi.

Me respekt

Rigersi

/komuniteti