Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-kirurgun-pediatrik

Peri i shkurte i gjuhes

Pershendetje kam djalin 6 javesh dhe pediatri tha qe ka perin e gjuhes te shkurte dhe qe duhet te behet nderhyrje kirurgjike. Desha te pyes kur te behet kur eshte mosha me e pershtatshme te behet?

Pranvera Beqiri (11 vite më parë)

Dr. Dëfrim Koçinaj - kirurg pediatrik
Kirurgu pediatrik përgjigjet
Dr. Dëfrim Koçinaj

Përshëndetje

Peri i shkurtër i gjuhës, ose frenulum brevis, gjatë muajve të parë, zakonisht nuk paraqet problem. Por, operacioni i tij mirë është të bëhet deri në moshën 6 mujore. Përndryshe, operacioni është mjaft i thjeshtë.

Me respekt, dr Dëfrimi.

/komuniteti