Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-kirurgun-pediatrik

Pucrra e kuqe ne testikuj te bebit 4 muajsh

Pershendetje, kam nje shqetesim lidhur me djalin 4 muajsh, para dy dite kam verejte ne testikuj nje pucerr te kuqe e cila tash eshte forcuar dhe ne maje eshte pak e bardhe, nese mund te me tregoni se cka eshte ne pyetje dhe si mund te trajtohet kjo si dhe nga cka eshte shkaktuar? Ju falenderoj paraprakisht!

Arfiar Arfiar (11 vite më parë)

Dr. Ardian Shefkiu - kirurg pediatrik
Kirurgu pediatrik përgjigjet
Dr. Ardian Shefkiu

Pershendetje zonje,

Ne baze te pershkrimit qe po e beni rreth ndryshimeve ne skrotum (lekura qe mbeshtjelle testikujt), nuk besoj se ka vend per shqetesim te madh pasi siq po e pershkruani ju duket te jete nje infeksion siperfaqesor i lekures qe duhet trajtuar per 5 - 6 dite me antibiotic lokal sic jane yndyra Ung.Tetracycline 5 % 2 her ne dite, ose Ung.chloramphenicol 5 % po ashtu dy here ne dite.

Nese mbrenda javes nuk vereni permiresim atehere lajmeroheni ne Kliniken me te afert te Kirurgjise se femijeve qe te merni pergjigjen dhe trajtimin e duhur profesional.

Nese shihni perkeqesim te ketij ndryshimi lekuror mund te lajmeroheni ne cdo kohe ne kliniken e kirurgjise se femijeve.

Pershendetje,

Dr Ardian Shefkiu

Kirurg i Femijeve

/komuniteti