Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

A mund ti kthehet e folura?

Pershendetje z. Arta! Dua te ju pyes per babin tim... Para tre vitesh ka pas sulm ne tru dhe qe nga ajo koh nuk flet me. Funkaioet tjera jan te gjitha ne rregull gjymtyret i punojn megjithate ana e djatht pak me pak por pytja ime eshte kjo: gjat tere ketyre viteve aji vazhdimisht ushtron me llogppedin por nuk ka permisim pothuajse fare vazhdimisht ushtron shkrim lexim dialog , me profesion eshte prof dr dua ta di mendimin tuaj si jan gjasat me ju kthy e folura du nje pergjigje te sunqert! Ju pershendes

Bebi Bebushi (8 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshëndetje e nderuar.

Meqenënse paska kalu një kohë e gjatë egziston mënyra të ndryshme të komunikimit, nuk është vetëm komunikimi verbal por edhe komunikimi jo-verbal (me shenja, gjeste) ka teknika të cilat mund të përdorim për të kuptuar nevoja e tij elementare permes fotove si psh: siq është PECS.

Në raste të rralla mund të përdoret edhe ky lloj komunikimi për të arritur të kuptojm nevojat e tyre dhe për të ndihmuar , kjo është një mundësi tjeter për me qene në kontakt dhe për ta mbajtur kontaktin.

/komuniteti