Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

Belbezimi tek djali

Pershendetje e nderuar.Desha te ju pyes per djalin tim 3vjet e 4 muaj i cili ka folur shum rjedhshem mirepo para dy muajsh filloi qe te belbezoje,kjo gjendje i zgjati 2jave dhe i kaloi vete ndersa tani i eshte perseritur,theksoj se ne rrethin e ngushte familjar nuk kemi dike qe i meret goja.A eshte kjo faze kaluese apo cfare mendoni ju se eshte?Ju faleminderit per mirekuptimin.

Arta Arta (7 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshëndetje e nderuar.

Në fenomenin e belbëzimit më të prekur janë meshkujt se femrat, në përgjithësi belbëzimi fillon e shfaqet në moshën 2 - 4 vjeçare. Por nëse në familjen tuaj nuk ka pasur dhe nuk ka ndonjë person që belbëzon, atëherë kemi të bëjmë për belbëzimin e përkohshëm të djalit tuaj, që mund të shfaqet përgjatë zhvillimit normal të femijes. Prandaj ju keshilloj te shmangni korrigjimet apo kritikat si “më ngadalë”, “mos u ngut”, apo “merr frymë thellë”. Këto komente, edhe pse qëllim mira, do ta bëjnë fëmijën tuaj të ndjehet pa vetbesim. Prandaj keni kujdes mos ta kritikoni të folurit e fëmijës suaj. Por ju keshilloj te dergoni djalin tuaj për një vizitë tek logopedi.

Arta Arta (7 vite më parë)
Ju faleminderoj perzemersisht per pergjigjen dhe keshillat tuaja.Ju pershendes dhe ju uroj gjith te mirat.

/komuniteti