Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

Djali nuk flet!

Pershendetje te ngorhta pun te palodhshme. Kam nje breng e kam djalin 6 vjeqar . kam probleme ka lindur para kohe . djali im ka qen shum vetiak nashta qe ekam veq njo. Kerkon se ka desht as anetaret e familjes pos mu ka qen i eger por u shliru fal zotit parashkollor ni msuse e ka afru shum kojshike ska desht as qerdhe askund por tash ka shum vullnet per shkoll i don femijet por nuk i lidh fjalet qe mu ul me bisedu jo me pyt qka ke mesuar nuk tregon dhe kur tja filloj ni tem ky krejt e nderon temen ose eja vizatoje ni shtepi ky krejt tjetersen. Thot asgje nuk flet. Krejt kunder mesuesja shum e livdon thot ne shkollshum flet ka vullnet te madh ka permisime ne mesim se kir ka shku shkoll as jaknen ska dit me vesh por mesusen e ndegjon mu jo i tham vishe jaknen a Ky ben tjeter sen. Dhe.me mu eshte i lidhur shum nuk i don anetaret e shtepis dhe ka qef veq vet me nejt eshte pak dembel qka me preferon flm shum po frogona klas te pare nuk ume degjon mi nimu psh ne mesime se sfol dhe u e i tham bere numrin 1 ky e ben shkronjen a

Arbnona Elezi (7 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshëndetje e nderuar.

Do të ishte mirë që të shkoni në vizitë në prani të fëmiut gjatë orës mësimore , ose te kerkoni një video nga mësuesja që ta shihni fëmiun si po bashkëpunon me mësuesen , për arsye se femija në moshen 6 vjeqare kopjon dhe njeh disa shkronja, numron deri 20-50, ka miq, kupton një histori të përbërë, përdor te ardhmen dhe të shkuarën , flet rrjedhshem dhe me korrekësi, kontrollon sjelljen në publik, respekton individualitetin dhe mendimin e të tjereve.. Prandaj femiu duhet të ndjek udhezimet dhe të pergjigjet saktë qoftë nga ana e mesuesës apo prindërit. Por ju këshilloj qe sa më parë të dergoni djalin tuaj për një vizitë tek psikologu.

/komuniteti