Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

Vajza me belbezon!

Vajza ime mbush ne gusht 3 vjet flet shum pa pushim kendon vallzon esht ni femi shum i levizshem por probleli mesht qe ka fillu me belbezu kur po ja niss fjales mmaa maaa maa mami menxi pe qet e mkan than prej msyshit se ka kaniher nuk pengohet po spo di qysh me vepru me to nuk i beras nuk tentoj me tut a me rreh pse spo mun me qit fjalen munona me bind qe nuk ban mu ngutt po hiq ska prap gutet tu fol e pom belbon

K K (8 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshëndetje e nderuar.

Në përgjithësi belbëzimi fillon e shfaqet në moshën 2 - 4 vjeçare. Mirëpo nuk duhet te bëni asnjë ndërhyrje, porosi, në mënyrën sesi flet fëmija. Të flasim vetë mirë duke i dhënë rën­dësinë e nevojshme bisedës me fëmijën dhe duke e konsideruar atë si bashkëbisedues. Të merremi me komu­nikimin, jo me të folurin. Asnjë këshillë, qortim, korigjim apo thuaje kështu, jo ashtu, por vetë e folura jonë të jetë sa më normale dhe sa më e kuptueshme për të. Por ju keshilloj te dergoni vajzen tuaj për një vizitë tek logopedi.

Gjithe te mirat.

/komuniteti