Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

Deri ne cfare moshe kosiderohet si normale nese femijet nuk flasin?

Pershendetje, desha te ju pyes deri ne qfare moshe kosiderohet si normale nese femijet nuk flasin. Une kam djalin e vellaut 3 vjeq e gjysem dhe flet vetem ndonje fjale ende nuk i lidhe fjalet dhe din me te tregu diqka, eshte shume i lidhur me tv dhe telefon. Faleminderit paraprakisht!

Hira V (7 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Pershendetje e nderuar,

Femijet ne moshen 3-4 vjeç imiton nje fjali të përbërë me 5-6 fjalë, imiton një seri prej tre-katër shifrash..

Në qoftë se prindi vë re që diçka nuk shkon në këtë periudhë, ai duhet medoemos t’i drejtohet logopedit.

Prindi do të marrë udhëzimet nga logopedisti sesi të nxisë tek fëmija këtë aktivitet vokal.

Gjithe te mirat.

/komuniteti