Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

A ka problem vajza me belbezim?

Pershendje doktoresh, kam vajzen 3 vjet, problemi NUK e di ku qendron tek vajza, vajza kupton gjuhen shqipe dhe anglishten dyjat i kupton mir, mirpo kur flet ne gjuhen angleze i thet fjalet ashtu si thuhen mirpo ne shqip me veshtersi, kur e pys diqka ndalet pak disa sekonda mendon nqofse e thet anglisht mir nqofse e thet shqip pak me doket si me veshtersi deri sa pergjigjet, NUK i ndodh komplet deri sa te kryn vetem ne fillim, a osht problemi qe i din dy gjuhen apo ka problem me belbezim te lutem te mu pergjigjesh??

Ema Ema2 (6 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshendetje e nderuar

Në këtë rast vajza juaj po e njeh më mirë gjuhën angleze,ndonjëherë ndodhë që problemet e tilla të vazhdojnë të qëndrojnë edhe në moshë madhore, andaj për ta parandaluar këtë, ju këshilloj që ta vizitoni logopedin.Një fëmijë në moshën 3vjet nuk duhet te ngarkojmë me 2 gjuhë për arsye kontakti i gjuhëve të ndryshme mes tyre, në mënyre të paevitueshme çon në dygjuhësi apo bilingualizëm.

Gjithe te mirat

/komuniteti