Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Rreth ushqimit

Pershendetje,


Femija im eshte kater muaj e gjysme, e ushqej me gji, mirepo gji pi vetem gjate nates, gjate dites vetem qan kur dua ti jap gji, atehere patjeter jam e detyruar ti jap ushqim shtese gjate dites sepse nuk pi gji. Desha tju pyes cilat jane ushqimet qe duhet ta ushqej femijen, me qka me teper dhe sa here brenda dites duhet ta ushqej. Faleminderit per ndihmen qe na ofroni.

Alma (13 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Foshnjen tuaj te moshes 4 muaj e gjysme per shkak te rrethanave te pershkruara duhet ta ushqeni fillimisht vetem nje here ne dite. Ushqimet e para qe duhet dhene jane cerealiet (orizi i bluar ), pemet (molle, dardhe, banane) ndersa prej perimeve se pari duhet dhene karroten , pataten,...

Edhe me tutje foshnja juaj 70% te nevojave ditore me ushqim duhet ti plotesoje me qumesht (gjiri ose formule) ndersa pjesen tjeter duhet ta merr ne forme te ushqimeve solide.

/komuniteti