Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Dylli ne vesh

Pershendetje doktor.


Djali im eshte 3.5 muajsh, dylli ne vesh perndryshe veshi i zhytur a mund ti shkaktoje dhimbje bebes? Une jetoj jashte, ketu bebes sime ja kan pastruar mjeket veshet me uje sepse kishte dyll dhe per ate bebja ime ishte shume e shqetesuar dy ditet e fundit. Ju lutem me te me pergjigjeni se jam shume e merakosur.

Melisa (14 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Prezenca e dyllit ne vesh eshte dukuri e zakonshme tek femijet e moshave te ndryshme. Ne asnje menyre nuk preferohet pastrimi ne thellesi i veshit me shkopinje per shkak te efektit te kundert qe mund te arrihet. Duhet pastruar vetem dylli i cili ka dalur jashte kanalit te veshit. Dhembje veshi shkakton pezmatimi akut i veshit dhe jo prezenca e dyllit ne te. Tanime ekzistojne substanca te ndryshme ne forme te pikave dhe shprucimeve te cilat mund te perdoren per pastrimin e veshit tek femijet.

Fatjon (13 vite më parë)
A guxon te perdoret mandorina per femijen 2 vjeqar?

/komuniteti