Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Dhëmbët

Përshëndetje,


Fëmiu im ka nëntë muaj dhe ende nuk i ka dalur asnjë dhëmbë, jam e shqetësuar për këtë çështje.


 


Faleminderit

Albana (13 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Diapazoni kohor i daljes së dhëmbëve tek fëmijët është individual dhe varon nga mosha 4-12 mujore, ndonjëherë edhe më tepër. Varet nga shumë faktor me të cilët nuk do t'iu marr shumë kohë, ndërsa jo rrallë është edhe gjenetikisht i determinuar.

Përfundimisht, nëse kockat e tjera të foshnjes suaj janë kënaqshëm të zhvilluara-forcuara atëherë , nuk ka vend për brengosje!

/komuniteti