Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ushqimi

Pershendetje,


te pergezoj per kete mundesi qe na ke ofruar. Brenga ime eshte qe kam femiun 11 muajsh dhe me eshte dukur qe rrin si i zverdhur, ja bera analizat dhe doli qe ka munges hekuri. Te lutem me trego cilat jane ushqimet qe ti perdori per te. Faleminderit.

(14 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Ushqimet me prejardhje shtazore janë posaçërisht të pasur me hekur. Mishi i viçit të ri, mëlçia e viçit të ri, mëlçia dhe zemra e shpezëve shtëpiake, të kuqët e vesë,... janë vetëm disa prej ushqimeve të cilat përmbajnë sasi të konsiderueshme të hekurit.

Resorbimi i hekurit nga artikujt ushqimor me prejardhje shtazore është më i mirë se sa resorbimi i hekurit nga pemët dhe perimet. Prej artikujve bimor me hekur të begatshëm janë: repani i kuq, rrushi, boronica, spinaqi,...

/komuniteti