Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Qumeshti sipas kushteve

Doktor, gji nuk kam per djalin tim e kam 4 muajsh, ma ka caktu doktori nji qumesht po ne barnatore eshte shtrejte po ka afat 1 vjet ne minimarket eshte shume lire por ka afat 1 muaj a mund ta blej me cmim ma te ulet dhe ma ka caktu doktori mi dhene femiut oriz te bluar por nuk di sahere ne dite mi dhene dhe sa dhe a duhet te behet vetem me uje te voket dhe pak sheqer?

Ermira (14 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Asnje artikull ushqimor nuk duhet përdorur pas afatit të skadencës, ndërsa afati i mbetur një mujor tingëllon të jetë i mjaftueshëm. Orizi i bluar fillimisht ipet vetëm një herë në ditë dhe pregaditet pa pasur nevojë për shtim të sheqerit.

/komuniteti