Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ngercet e barkut

Kan filluar te e mundojn Gerrqat e barkut pak si shume e qka muj me perdor per me ja lehtesu dhimbjet e barkut doktor

Erin Maxharraj (9 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Përshëndetje Erin,

Mënyra e dhënies së gjirit tek fëmija duhet të ndryshoj, që të mos thith shumë ajër. Mundohu që fëmijës ti japësh të thithë edhe areolën (pjesën e errët të gjirit). Poashtu mund të përdoresh pika kundër ngërçeve ose çajra me destinime terapeutike.

Ndërsa për mënyrat qetësuese të gazrave në këtë periudhë, të rekomandoj të lexosh artikujt e mëposhtëm:

http://www.bebaime.com/neonatologjia/keshilla-per-qetesimin-e-ngerceve-tek-foshnjat

Gjithë të mirat.

/komuniteti