Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Foshnja 4 javeshe

A mund te ia pastroj veshet dhe hundet vajzes sime, nese po, si duhet pastruar dhe me cka?


Flm per mirekuptim, mami i Ferozes.

Arbenita (14 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Me pastrimin e hundës dhe veshit të foshjes duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Toaleta e hundës bëhet me tretje fiziologjike në formë të pikave për hundë dhe në raste të mospërmirësimit të dëshiruar ose kongjestionit të theksuar duhet përdorur pompën për pastrimin / aspirimin e hundës sipas rekomandimit të punëtorit shëndetësor !

Shkopinjtë e zakonshëm me pambuk, nuk preferohen për pastrimin e hundës dhe veshit sepse jo rrallë mund të kenë efekt të kundërt!

/komuniteti