Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Vajza ime 15 muajshe ende nuk ec

Pershendetje doktor, Kam filluar te shqetesohem per vajzen; tani ajo mbush 15 muaj dhe ende nuk ka filluar te ec. Mbahet neper tavolina, shtrat, etc., ec nese e kap per dore.. Ndersa vetem jo. Nuk ka guxim te qendroj vetem ne kembe. A eshte normale kjo? A duhet t'ja beje ndonje kontroll, apo? Faleminderit paraprakisht per pergjigjjen. Pune te mbare!

Jeni Hyseni (9 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Përshëndetje Jenni

Mos u merakosni në rast se foshnja juaj vonohet me ecjen në këmbët e veta. Numër i madh i foshnjeve plotësisht normale fillojnë të ecën diku rreth moshës 16 deri 17 muajshe.

Mos u shqetësoni në rast se foshnja juaj vonohet pak, por vetëm në rast se ai mbetet mbrapa në mënyrë të theksuar me zhvillim, dhe në këtë rast konsultohuni me mjekun.

Gjithë të mirat.

/komuniteti