Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Kapslleku
Pershendetje! Desha te ju pyes ne lidhje me vajzen time e cila ka lindur me 5 tetor dhe eshte rreth 7 jave e gjysme. Vajzen e kam ne gji, por nje dite nuk kam pasur gji dhe i kam dhene qumeshte NAN 1 dhe vajza me eshte bere kaps. Theksoj se deri ate dite vajza ka qene shume mire, nuk eshte bere kaps kurre dhe ka kryer jashqitjen menjehere pasi qe ka pire. Tash me eshte kthyer gjini, por vajza vazhdon te jete kaps, derisa jam detyrar ta dergoj te mjeku dhe i ka bere klizmen dhe per tri dite eshte kthyer normal, por pas tri dite eshte bere kaps perseri dhe i kam bere klizmen prape te mjeku. pastaj mjeku i pershkruajti vaj ricnusi.Desha te di a eshte i demshem ky vaj?
Erisa Veliu (10 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Përshëndetje,

Mundohuni të motivoni foshnjen që të lëviz sa më shumë, sepse kjo mund të ndihmojë në raste të konstipacionit, si dhe masazha e lehtë në barkun e foshnjes.

Mund të përdorni mikroklizmat nëse kanë kaluar më shumë se 3 ditë pa dalë jashtë. Mos i përdorni shpesh mikroklizmat. Edhe në këtë rast, mundet që të dalat jashtë të kthehen në një mundim për bebin, prandaj përpara se të përdorni ilaçet për të dalë jashtë, këshillohuni gjithmonë me mjekun tuaj.

Ju uroj çdo të mirë.

/komuniteti