Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Sa duhet te kete femiu temperaturen normal?

Ju lutem sa duhet te jez temperatura normale tek femiu tri javsh deri nsa osht normale te ket temperaturen flm per mirkuptim

Henza Lajqi (9 vite më parë)

Dr. Niketa Koliçi - pediatre - neonatologe
Pediatri përgjigjet
Dr. Niketa Koliçi

Përshëndetje Henza,

Temperatura normale tek foshnjet e matur nën sqetull është 36,5-37,5 gradë celsius. Temperaturat mbi 37,5 mund të jenë lehtë të ngritura (deri në 38,4). Nëse temperatura e matur nën sqetull e kalon 38,5 atëherë duhet ordinuar Paracetamoli në dozat përkatëse për peshën gjegjësisht moshën e foshnjes.

Gjithë të mirat.

/komuniteti