Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Qarje per cdo mbremje

Mirdita mjek,


une jam Donika dhe vajzen time Tuanen e kam pasur ne kontrolle para nje muaji tek ju dhe shume mire ka qene por tani me duket qe s`eshte mire. Vetem nje here ne 3 dite e ben nevojen e madhe e s`po di a eshte mire a jo dhe gazra ka shume shume shpesh dhe cdo mbremje qan shume, shume e urte ka qene tash s`di mos eshte ky shkaku. Tung

Donika (14 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Të qajturit e foshnjes deri në moshën 3-4 muajshe kanë të bëjnë në shumicën e rasteve me gazrat e shtuara në zorrë. Me kalimin e kohës shqetësimet e këtilla tejkalohen. Foshnjet të cilat ushqehen vetëm me gji ndodh të mos kenë jashtëqitje deri 3-5 ditë, dhe kjo nuk duhet të ju brengos, aq më tepër kur ajo liron mjaft gazra që është tregues i mirë për ruajtjen e kalueshmërisë së zorrëve.

Të qajturit mund të jetë edhe për arsye të tjera për çfarë duhet diskutuar deri në detaje, pas ekzaminimit të rradhës!

/komuniteti