Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ndryshimi pas vaksinimit

Pershendetje. Beba ime ka 2muaj e 1 jav. Ka tre dite qe e ka mar vaksinen e dymujorit. Temperatura i eshte ngrit deri ne 38.3 i kam dhene paracetamol daleron sipas pershkrimit te pediatrit. Beba ime qe nga vaksinimi nuk pij siq duhet. Para vaksinimit ka pi nga 150ml tash pi vetem nga 90-100 e ushqej me aptamil jam e brengosur pse. Gjithashtu beba ime keto dy dit e fundit po e vendos gjuhen e saj jasht a eshte normale?

Drenusha Umm Aksa (8 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Pershendetje Drenusha,

Zakonisht pas marrjes se vaksines nese beba e juaj shfaq temperature te larte atehere jepet paracetamoli sipas udhezimeve te pediatrit, ashtu sic ju keni vepruar. Ne rastin e shqetesimeve qe ju shfaqni pas marrjes se vaksines do ishte mire te kontaktoni pediatrin per te vizituar beben dhe per te marre mendimin profesional ne baze te egziminimit.

Gjithe te mirat.

Refi (6 vite më parë)
Pershendetje Bebja ime qe pas vaksines se 2 mujorit nuk pi qumeshtin e formules qe i jap. Me sakte nuk merr bibronin. E vetmja menyre qe ta ushqej eshte duke e habitur ne menyra te ndryshme ose ne gjume. Kjo qe ka rreth 2 muaj pasi po afron vaksina e 4 mujorit. Ju lutem te me ndihmoni si keni vepruar ne raste te tilla
Nela (7 vite më parë)
Pershendetje! Kam vajzen 3 muajshe e gjysem dhe me ka ndodh e njejta situate. A mundeni te me sygjeroni si vepruat me frmijen tuaj ju lutem?

/komuniteti