Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ushqimi pas 6 muajve
Djali im tash i ka bo 6 muaj, peshon 10 kg, deri me tani eshte ushqyer vetem me formule "Aptamil" mirepo doja te di me konkretisht me cka mund te filloje ta ushqej edhe kam degju qe qumshti "dukat" ka vlera te njejta sikurse formula, a eshte e vertet edhe a preferohet te vazhdoje me qumsht normal, edhe me cfare perqindje sepse po te vahzdoje me aptamil 2 djali pin shume gjate nates (3-4) shishe nga 210 ml e po me duket dicka e tepert!
Adelina Zogaj (6 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Pershendetje Adelina,

Sipas rekomandimeve shendetesore foshnja deri ne moshen 12 muajshe duhet te ushqehet me qumesht gjiri ose qumesht formule per foshnje. 

Gjithe te mirat.

/komuniteti