Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-psikologun

Te folurit e femijes

Te dashur Doktor! Femija im ka 4 vjet, ndonjehere per nje periudhe 1 muaj apo me shume nuk mund ti flet fjalet, ngaterrohet ose nuk mund ne fillim te vazhdoj te flas, kurse prape mbas ca kohesh fillon te flet mire, sidomos ne fillim kur te fillon nuk mund ta kap fjalen pastaj mire, me jepni ndonje keshille ku te drejtohem? Faleminderit shume.

Arben Neziri (8 vite më parë)

Dr. Dorina Bedhia - psikologe dhe pedagoge
Psikologu përgjigjet
Dr. Dorina Bedhia

Pershendetje Arben!

I ndodh shpesh kjo periudhe shkeputje nga e folura? Ke vene re ndonje faktor ose motiv qe mund ta shkaktoje? A kupton mire cdo gje qe i thua? Se nese kupton mire dhe degjon mire mund te kete nje vonese ne te shprehurin verbal. Keshillohu me ndonje logopedist apo psikolog zhvillimi sepse mund te te ndihmojne te kuptosh se cili eshte problemi duke i treguar edhe te gjithe historine e femijes.

Gjithe te mirat!

/komuniteti