Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-psikologun

Te folurit rreth vajzes

Pershendetje kam nje shqetesim vajza ime ika ber dy vjet dhe se flet as nje fjal vetem kjo kur don aty ketu e thot ndonje .Kur ishte nent muajsh fliste baba, mama , ama , jepe mirpo tash as qato si flet me kuptu kupton gjdo veprim qe itham e ben degjon mir e te gjitha vetem nuk po flet ju lutem akeni ndonje ide si me vepru ? I flas shum por njesoj vazhdon . Ne anen tjeter esht shum aktive nje minut srri nje vend ! Faleminderit nese gjen koh teme pergjigjesh !

Ada Rejana <3 (9 vite më parë)

Blerina Halilaj - psikologe
Psikologu përgjigjet
Blerina Halilaj

Pershendetje e dashur,

Ne vijim po ju shkruj disa shenja te cilat mund te tregojne per gatishmerin e femiut tuaj per te folur, berja me gisht drejt objektit te cilin femiu e deshiron, nese femiu juaj kupton qfare I thoni, reagon kur e thrrisni emrin e saj, nese leshon ze ose zhurem, aftesia per te kuptuar gjuhen I paraprin aftesis per te fole.

Po ashtu femijet ne moshen 2 vjeqare eshte e rendesishme nese te kene te zhvilluar dhe perdorin gjestet dhe shprehjet e fytyres per te komunikuar, pra tashme I kane te zhvilluara disa shenja te gjuhes jo verble. Nese nuk ka probleme te tjera fakti qe thote pak fjale mund te jete normale

Ju vazhdoni ta stimuloni ne forma te ndryshme konkrete vajzen tuaj per te komunikuar dhe shikojeni me kujdes progresin qe bene. Megjitheate ju rekomandoj te ju drejtoni nje specialisti per qdo rast sepse edhe nese eventualisht ka ndonje vones ne te folur sa me heret qe intervenoni as me mire eshte per vajzen.

Ju uroj gjithe te mirat!

Ada Rejana <3 (9 vite më parë)
Faleminderit shum shummm

/komuniteti