Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-stomatologun

Cfare lloj protezash per propozoni?

Pershendetje. Stomatologu me tha se kam nevoje per proteza pasi qe dhembet e eperm ne anen e djathte i kam mbrenda dmth keta te poshtmit me dalin jashte te sipermeve. Cfare proteza me propozoni me gure apo ato qe jane vetem si tela? Ju flm.

Lindaa . (8 vite më parë)

Dr. Xheladin Sh. Ujkani - stomatolog
Stomatologu përgjigjet
Dr. Xheladin Sh. Ujkani

Përshëndetje e faleminderit e nderuara Znj. Linda,

Nëse jeni nën moshën 12-13 vjeçare, pra nëse ende nuk është bërë dalja e të gjithë dhëmbëve të përhershëm, mund të vendoset edhe proteza mobile (me tela), por shpesh here nuk jep rezultatet, efektet e duhura, ndërsa proteza fikse (me gurë), mund të vendoset para dhe pas moshës 12-13 vjeçare, varësisht prej rastit dhe rezultatet në të shumtën e rasteve janë pozitive. Normalisht kjo ndodh nëse planifikohet mire dhe kryhet prej profesionistëve të thirrur e të licencuar për një gjë të tillë.

Faleminderit!

/komuniteti