Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është e dëmshme të miret ibuprofen gjatë shtatëzanisë?

Është mirë që të mirret ibuprofen, kohë pas kohë gjatë shtatëzanisë, për dhembje të kohëpaskohshme kokës për shembull. Por mos e përdorni në mënyrë të rregulltë.

Marrja e ibuprofen për disa ditë për të përballuar dhembjen dhe të kallurit nga ndonjë gjë siç është ndrydhja e nyjeve apo sëmundja e ishijasit nuk është ndonjë problem. Por nuk preferohet për shërimin e dhembjeve kronike, posaçërisht në tremujorin e fundit të shtatëzanisë.

Një medikament i ngjajshëm i quajtur Indomethicin, është lidhur me problemet e zemrës tek në një përqindje të vogël tek foshnjat e ekspozuar ndaj tij gjatë tremujorin e fundit. Prandaj edhe pse Ibuprofeni nuk është gjetur shkaktar për këto probleme, pasi që është kimikisht i ngjajshëm me Indomethicinin këshillojmë që ta mos përdorni pas 32 javëve.

/komuniteti