Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është e dëmshme lëvizja e orendive gjatë shtatëzanisë?

Kërkoni ndihmë në vend që ti lëvizni orenditë vet.

Ju mund ti lëvizni orenditë gjatë tremujorit të parë të shtatëzanisë, por pas kësaj nuk rekomandohet lëvizja e rendë e tyre.Ju do të keni dhembje shpine vetëm nga bartja e fetusit.

E tërë mënyra se si e mbani vetveten ndryshon shkaku i ndryshimit të qendrës së gravitetit.

Nëse bartni apo lëvizni orendi apo objekte të renda, dhembja e shpinës do të ju rritet më shumë, duke iu rrezikuar edhe nga lëndimet e shpinës.

______________________________________________________________________

Nuk ka limite të sigurisë nga lëvizjet e orendive apo objekteve të rënda gjatë shtatëzanisë.

Nëse lëvizni orendi, sigurohuni që të mbroni shpinën tuaj që të mos keni dhembje shpine.

Nëse muskujt e shpinës i keni të dobët dhe abdomen të madh të dalur, rripi maternitetit mund t`ju ndihmojë.

Alk3ta@icloud.com (8 vite më parë)
Pershendetje jam per her te par shtatzen po kam shumm dhimdje barku akloma nuk e kam mbushur dy muaj per se i kam keto dhimbje ju lutem me tregoni

/komuniteti